مدیر کل حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست کشور:

نقش دستگاه قضایی در حفاظت از عرصه های طبیعی و محیط زیست بسیار موثر و کلیدی است

مدیر کل حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نشست آموزشی تبیین قوانین و مقررات حفاظت از تالاب ها ویژه قضات اظهار داشت: نقش دستگاه قضایی در حفاظت از عرصه های طبیعی و محیط زیست بسیار موثر و کلیدی است.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر نقش دستگاه قضایی در حفاظت از عرصه های طبیعی و محیط زیست بسیار موثر و کلیدی است

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، سید حسین موسوی در این نشست که با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس، معاونان و مدیران این اداره کل و همچنین مسوولان قضایی و کارشناسان برگزار شد افزود: سازمان حفاظت محیط زیست از همفکری و هم افزایی قضات و مسوولان و مدیران دستگاه قضایی در این عرصه بهره مند بوده است.

وی با اشاره به اینکه باید برای حفاظت پایدار از محیط زیست به یک نظر جامع برسیم و نظرات را هم راستا کنیم گفت: بدون تردید تفکر غیر منسجم و جزیره ای نمی تواند ما را در حفاظت از محیط زیست یاری کند، هم افزایی دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌های حقوقی و مسوول در این عرصه شرایط مطمئن و پایداری برای حفاظت بهتر از عرصه های طبیعی فراهم خواهد کرد.

دکتر موسوی به برخی از مواد قانون اساسی اشاره کرد و گفت: طبق قانون اساسی، حفاظت از محیط زیست به عنوان وظیفه همگانی بر عهده مردم و دولت است. در این خصوص نقش دادستان ها به عنوان مدعی العموم دارای اهمیت ویژه است و مطابق قانون وظایف و اختیاراتی بر عهده آنها قرار داده شده است.

عطا پورشیرازد، مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نیز با تقدیر از مسوولان قضایی استان فارس و رئیس کل دادگستری این استان در حمایت از محیط زیست و همچنین صدور احکام قاطع قضایی در این استان اظهار داشت: دادستان ها به عنوان حافظ حقوق عامه تعقیب قانونی تخریب کنندگان محیط زیست را مدنظرداشته و از جایگاه مدعی العمومی که بر عهده دارند از این حق شهروندان صیانت می کنند، استان فارس در این حوزه در سال‌های مختلف شاهد صدور احکام جامع و قاطع بوده است‌.

پورشیرزاد ادامه داد: در مواردی که حفاظت از محیط زیست ایجاب کند مسوولان قضایی و قضات و دادستان ها اقدام به صدور دستورات ویژه مانند تعطیلی کارخانه ها و صنایع آلوده کننده می کنند تا با مجرمان محیط زیستی برخورد شود.

در ادامه این نشست تخصصی دکتر اکبری معاون قضایی دادگستری استان فارس و سرپرست دادگاه‌های تجدید نظر با تقدیر از برگزار کنندگان این نشست، صدور احکام قضایی را زمینه ساز دقت بیشتر در حراست از انفال الهی و حفاظت از تالاب ها دانست و گفت: دستگاه قضایی دراین عرصه مطابق قانون و با اختیاراتی که دارد بر ضابطان دادگستری نظارت کرده و تعلیمات لازم را در زمینه حفاظت از محیط زیست به آنها می دهد و بالاخص با ضابطان خاص مانند مامورین سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و نهادهای غیردولتی در زمینه محیط زیست ارتباط دارد.

معاون قضایی دادگستری استان فارس و سرپرست دادگاه‌های تجدید نظر ادامه داد: قضات نقش فراگیر در تصمیم گیری و اجرای قانون و حفظ تالاب ها دارند، پرونده های مختلفی رسیدگی می شود و باید قاطع برخورد کرد، ترحم دراین حوزه ظلم به جامعه است، چیزی که باید دنبال شود مردمی سازی و همگانی سازی محیط زیست است .

این مقام قضایی گفت: مردم بدون تردید به اهمیت محیط زیست بها می‌دهند و آن را درک می کنند، مشارکت همه ذینفعان و جوامع محلی برای حفظ محیط زیست الزامی است، برخی اراضی کاربری لازم برای محیط زیست ندارد حفظ محیط زیست به این است که از این اراضی هم استفاده کاربردی شود و مشکل جوامع محلی هم حل شود.

ادامه این نشست آموزشی و تخصصی با برگزاری پنل های تخصصی ادامه یافت و با حضور دکتر موسوی مدیر کل حقوقی سازمان، کشاورز قاضی تجدید نظر، حسین پور کارشناس حقوقی و امینی رئیس گروه برنامه ریزی سازمان پنل ها ادامه یافت.

در پایان این نشست امینی رئیس گروه برنامه ریزی محیط زیست مولفه های اصلی کنوانسیون رامسر و اهمیت حفظ تالاب ها را برشمرد و آن را زمینه ای برای دقت و قاطعیت در حفظ تالاب ها دانست.