مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس خبرداد:

افزایش ظرفیت سه برابری تولید نهال در نهالستان‌های استان فارس

در راستای اجرای طرح تولید یک میلیارد اصله نهال در کشور ظرفیت تولید نهال در نهالستان های استان فارس سه برابر می شود.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر افزایش ظرفیت سه برابری تولید نهال در نهالستان‌های استان فارس

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، منصور رضایی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اعلام این خبر گفت: در راستای هدف‌گذاری سازمان منابع طبیعی کشور براساس دستور رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر تولید یک میلیارد اصله نهال طی مدت 4 سال از سال 1402 در کشور طرح تولید نهال در فارس در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به سوابق و ظرفیتهای خوب استان در زمینه تولید و تأمین نهال‌های جنگلی و مرتعی گفت: در حال حاضر برای اجرای طرح تولید یک میلیارد نهال، تولید نهال گونه های جنگلی در مناطق سردسیری و گرمسیری نهالستان های استان به سه برابر ظرفیت کنونی افزایش خواهد یافت.

رضایی با اشاره به اجرای این طرح بزرگ و ضرورت تولید نهال جنگلی اظهار داشت: این پروژه که با هدف زراعت چوب و توسعه جنگلکاری اجرا می شود، نقش بسزایی در احیای جنگل های سوخته و تخریب شده ناشی از آتش سوزی ها داشته و علاوه بر آن موجب افزایش سرانه فضای سبز اطراف شهرها نیز می شود.

وی گفت: کاشت گونه‌های سریع الرشد مانند صنوبر،اکالیپتوس و گز شاهی و همچنین گونه های بادام کوهی، ارژن، افرا، بلوط، کاج، سرو ،زبان گنجشک و ارغوان در مناطق معتدل و سردسیر و نیز کاشت انواع آکاسیا، کهور، برهان و کنار در مناطق جنوبی و گرمسیری استان به منظور تامین بخشی از نیاز کارخانه‌های چوب بری از جمله برنامه های در نظر گرفته شده در این طرح است.

وی خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از نهال‌های تولید شده نیز در شهرهای جنوبی استان بویژه مناطق بیابانی و مستعد بیابانی شدن غرس و در اولویت قرار خواهد گرفت.

رضایی با اشاره به الزامات اجرایی این پروژه در استان و همکاری و تعامل سایر دستگاه هایی اجرایی، سازمان ها و نهادهای حمایتی یادآور شد: اجرای این طرح مستلزم آماده کردن زیرساخت‌های لازم بوده و بر این اساس جهت پیشبرد مطلوب این طرح لازم است از ظرفیتها و پتانسیل مردم و خیرین، دوستداران طبیعت، ادارات و دستگاه‌های دولتی و خصوصی، استانداری، فرمانداری‌ها، قرارگاه‌ها و پادگان های نظامی و انتظامی، فرمانداری ها، دهیاری ها و ائمه جماعات استفاده شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به ظرفیت تولید نهال در نهالستان های استان گفت: به دلایلی ازجمله تغییر اقلیم، خشکسالی‌های پی‌درپی وکمبود شدید منابع آبی با مشکلاتی روبرو هستیم که با تعامل این مجموعه حداکثر تلاش خود را جهت بررسی و رفع این مشکلات به کار خواهیم بست.

وی افزود: سعی می شود در این پروژه با مشارکت شرکت‌های صنعتی، پتروشیمی و صنایع در قالب اجرای تعهدات و قرارداد حفاظت و آبیاری گام بهتری در اجرای این عملیات بزرگ برداشته شود.

وی یادآور شد: علاوه بر تامین امکانات و تجهیزات موجود و نیز اصلاح زیرساخت نهالستان‌ها و ایستگاه‌های تولید بذر می بایست به شرایط اکولوژیک منطقه بویژه موضوعات آب و خاک و نیز هزینه‌های جمع آوری، کاشت، مراقبت و آبیاری در این عملیات توجه کرد.

رضایی تصریح کرد: در راستای اجرای موفق این عملیات نخست باید با اصلاح و تقویت زیرساخت ها، روش‌های آبیاری و استفاده از سیستم‌ها و تجهیزات آبیاری و نیز استفاده از گونه‌های بومی و همچنین احداث سامانه‌های آبگیر، با استفاده از طرح های مطالعاتی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اعتبار اختصاص یافته جهت اجرای این طرح در حال پیگری از سوی وزارتخانه است اظهار امیدواری کرد: در صورت تأمین اعتبار می‌توان علاوه بر احیاء عرصه‌های تخریب شده و همچنین توسعه جنگل‌کاری و ایجاد فضای سبز، در جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حفاظت از آب و خاک، گام‌های مؤثر و تأثیر گذاری برداشت.

لازم به ذکر است؛ طرح جهادی تولید یک میلیارد اصله نهال در کشور از شهریورماه امسال توسط رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابلاغ شده که در صورت فرآهم شدن زیرساخت‌ها از سال 1402 این طرح در سراسر کشور به مدت چهار سال اجرایی خواهد شد.